Conacul Sfântul Sava Brancovici
Conacul Sfântul Sava Brancovici
În vizită la Lipova În vizită la Lipova

În vizită la Lipova

Una dintre atracțiile principale ale Lipovei este Biserica Veche din Lipova, un loc istoric important care datează din secolul al XV-lea.

Gabriela Popa
18 Martie 2023
Share:

Frumoasa biserică a a fost restaurată ultima oară în 2019, fără modificări asupra formei inițiale, iar lucrările au fost ghidate de principiul ul „Nimic nu va fi înlocuit, ci totul va fi restaurat folosind materiale originale și tehnici cât mai apropiate de cele din perioada construcției”. Puteți alege să vă plimbați prin zona din jurul bisericii, să admirați frescele și arhitectura din interior și să descoperiți istoria și tradițiile locului.

 

Tot în Lipova veți găsi și Bazarul Turcesc. Construit de turci, în urmă cu patru secole, bazarul a avut rol comercial. În perioada medievală, Lipova a fost un oraş înfloritor, mai dezvoltat decât Aradul, iar negustorii din întreg Imperiul Otoman au trecut prin Lipova, unde au încercat să-şi vândă produsele. Turcii au lăsat moştenire oraşului arădean un bazar, dar şi canalizarea, ambele încă funcţionale după mai bine de patru secole. Clădirea este utilizată şi astăzi ca spaţiu comercial, și este un loc cu importanță istorică pentru Lipova.

 

Dacă doriți să vă bucurați de frumusețea și cultura orașului Lipova, conacul nostru vă poate ajuta să organizați excursii la cele mai importante atracții turistice din zonă. Iar seara ne revedem cu drag la conac, la un pahar de țuică sau vin fiert.

Fii la curent cu ultimele noutăți

Pentru îmbunătățirea experienței de navigare, acest site folosește Cookies. Continuând navigarea îți exprimi acordul asupra utilizării acestora, în conformitate cu Politica de Cookies.